Els Tres Tombs se celebrarà aquest mes

  • 13, 14 i 15 de maig són els dies

  • Mercats, pagesos i 50 carros

  • Recorregut pels carrers de Tarragona

  • Des del Camp del Roqueral fins al Balcó del Mediterrani

Els tradicionals Tres Tombs se celebraran a la ciutat de Tarragona els propers 13, 14 i 15 de maig. Organitzats pel Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els Mercats de la ciutat, enguany s’han programat activitats durant tot el cap de setmana amb motiu del 7è centenari de l’entitat. El Mercat Central de Tarragona ha acollit el seu acte de presentació.

Tarragona i els Tres Tombs a maig

Diumenge 15 de maig a les 11.30 h es donarà el tret de sortida a la tradicional desfilada dels Tres Tombs. Una cinquantena de carros recorreran els carrers de la ciutat des del Camp del Roqueral fins al Balcó del Mediterrani, passant per la Rambla Nova. Com a novetats d’enguany, a la desfilada hi participarà la Guàrdia Urbana, així com la bandera del Gremi de Pagesos, que tornarà a desfilar després de més de cinquanta anys. Un grup de teatre també amenitzarà el trajecte dels carros per la ciutat.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha subratllat que “ens fa molta il·lusió recuperar, després de dos anys, una celebració amb tanta tradició com els Tres Tombs. El Mercat Central i l'empresa de Mercats estan oberts a col·laborar amb qualsevol entitat de la ciutat que vulgui participar en la gran tasca que suposa dinamitzar la ciutat des d'un punt de vista comercial, social i cultural".

A banda del president de l’empresa de Mercats, l’acte també ha comptat amb la presència del president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Raül Font-Quer; el vicepresident del Gremi, Pere Joan Salas; el col·laborador Jordi Rovira; la consellera de Benestar animal i Parc i Jardins de l’Ajuntament, Elvira Vidal, i altres representants del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Tarragona i els Tres Tombs a maig

Activitats als mercats i contacontes

Els mercats de la ciutat i la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament s’impliquen de manera activa en la celebració dels Tres Tombs. D’una banda, l’interior del Mercat Central compta des d’aquesta setmana amb una exposició dels carros que tradicionalment s’utilitzaven per abastir d’aliments a la ciutat. Concretament, s’hi poden veure exposats els carros del peix, de la carn, de les verdures i de les mercaderies.

D’altra banda, els clients del mercat podran participar en el sorteig d’una panera de productes de mercat, que se sortejarà en directe el dissabte 14 de maig a les 12 h a la plaça Corsini, un cop arribi a la plaça la desfilada de tres genets i dos carros que sortirà des del Camp de Roqueral a les 11 h. Per participar en el sorteig caldrà omplir la butlleta que es pot aconseguir a les parades del Mercat Central i dipositar-la a l'urna ubicada a consigna.

Finalment, el Mercat de Torreforta acollirà dissabte a les 12 h un contacontes infantil de Genovesa Narratives Teatrals on es descobriran els secrets de la festivitat dels Tres Tombs. Aquest contacontes es podrà veure també un dia abans, divendres 13 de maig, a la plaça Verdaguer a partir de les 18 h. L’accés és lliure.

Imatges: David Oliete/Mercats de Tarragona/Turisme de Tarragona
Font: Ajuntament de Tarragona