catalunya    España        

Ha cremat l’Ajuntament del Vendrell
Falla del Barri de França, crema a l'Ajuntament

Després de la traca, la Falla del Barri de França va cremar ahir .....

  • La segona falla de les Festes del Pa Beneit 2021, ha reproduït i cremat l'Ajuntament del Vendrell, tant la façana de l'emblemàtic edifici, com el seu contingut, inclòs part de l'anomenat equip de govern.

  • Les Entitats Culturals es preparen per al seu enterrament ??? 

Crema la Falla en el Barri de França

Aquesta falla del barri de França, segurament és la més gran que he pogut veure encendre els últims anys al Vendrell, seguida en viu per al voltant d'unes 500 persones puntualment a dos quarts de deu del vespre.

He de dir que totes les falles plantades són representacions tradicionalment critiques, sarcàstiques, aspres, mordaces, punxants, respecte a la gestió de les autoritats de torn, governs centrals, generalitat, ajuntaments o comarques, i segurament tocs de futbol, salaris, banca, i qualsevol notícia amb crítica i humor.

En aquest cas, la representació i els versos escrits en la "Falla del barri de França", sembla que han tocat el ressentiment, l'odi, l'insult. Les expressions de qualificació i denuncia, amb raó o no, podien haver-se tractat d'altra manera, segurament es podia realitzar la crítica amb un fons humorístic aconseguint tot allò que es volia expressar. (Tan sols és necessari veure cada un dels gags del programa Polònia de TV3).

A tots els que ahir vàrem llegir els versos ens va quedar molt clar que la Regidora de Cultura, i el Regidor de Festes no gaudeixen de la simpatia, ni de l'aprovació de la gestió realitzada o no realitzada. Polítiques que han estat objecte de reclam de la majoria d'entitats culturals de la vila, tant per la manca de gestió com de pressupostos. El resultat està representat pel gràfic inicial de la falla.

Els versos:

Crema la Falla del barri de França

Crema la Falla del barri de França

Crema la Falla del barri de França

Això, em va fer recordar una editorial que vaig escriure el desembre del 2019 amb el titular "poble petit, infern gran" el nom amb el qual s'obria aquest mitjà de comunicació. Sempre amb la intenció de donar, des de l'experiència, el màxim suport a les Entitats Culturals i Ajuntament cap a la promoció i l'organització de dos projectes, La Marató i la Capitalitat Cultural, tot enterbolit des de la titular de Cultura, que per cert, fins ara no ha tingut cap paraula de disculpa.

Un any i mig després, sembla que les entitats culturals vendrellenques també han trobat el vuit per poder seguir endavant amb la seva tasca i em donen la raó que no van fer en aquell moment.

"No tot és el que sembla o es vol representar,
és el treball i les accions les que marquen les realitats de les persones, i
porten a l'èxit dels projectes".

Finalitzo amb la felicitació a Grup de Protecció Civil i Bombers que van fer segura la traca i cremada de la falla, establint tota la prevenció possible, en favor de la gran quantitat de persones assistents. Bona tasca!

Seguirem gaudint barri per barri de la Festa del Pa Beneit fins al proper cap de setmana.

Reportatge fotogràfic-vídeo de l'esdevinament

Imatges: Capital2020 

 

 

 

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.