catalunya    España        

Ball de Figuetaires - Viatge a la Festa Major de Sant Cugat
Colla infantil - Ball de Figuetaires

Avui, la colla "Ball de Figuetaires" del Vendrell ha sigut part de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès.

La presentació de tres balls ha tingut un fort i prologat aplaudiment del públic que han exhaurit les entrades a les "X Trobada de balls i entremesos d'arreu de Catalunya".

Els infants de la colla Ball de Figuetaires part de l'Embarcada del Vendrell, músics i la delegació d'acompanyants ha sortit de bon matí amb un formidable autocar de l'empresa Penedès, camí al seu destí a 70 km del Vendrell, de la Casa de la Cultura de Sant Cugat, a on han gaudit de l'espai per vestuari i preparació.Ball de Figuetaires a la Festa Major de Sant Cugat

El programa a Sant Cugat que ha començat a les 11 del matí, a contat amb una variada participació, que ha iniciat amb les paraules de l'alcaldessa Mireia Ingla, a la Plaça l'U d'octubre, a l'ombra del Monestir, que heu de saber és un dels majors exponents de l'art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l'escultura romànica, dels més importants d'Europa, i un dels més ben conservats, que es va construir des de l'any 1190 fins al 1220.

Com dèiem, una bona organització, la introducció de cada grup per part de la responsable de l'esdeveniment, Irene Llamas i a l'ordre de participació, que ha sigut:

• Caparrots i Capgrossos de Sant Cugat
• Ball de Figuetaires del Vendrell
• Picacrestes (ball de bastons i cintes) del Prat de Llobregat
• Ball de Gitanes de Vilafranca del Penedès, i
• L'Atac de les Fil·loxeretes de Sant Sadurní d'Anoia (timbalers i foc)

Per finalitzar amb una ballada de lluïment conjunta.

Ball de Figuetaires ha sigut el grup infantil que ha fet gaudir de la Dansa i Cultura Popular, amb la picaresca i burla, tramesa a tots els assistents, per part dels nens i nenes de 9 i 10 anys que hi han participat, que han sigut molt ben acompanyats pel tamborí i flabiol de Jordi Quintana i Jordi Bassó: Tot un èxit!

Veieu el vídeo Figuetaires: 

Sant Cugat, té una Festa Major que va iniciar ahir, 25 de juny i anirà fins al dimarts 29, amb tota varietat d'activitats que podeu consultar a la seva web: ww.santcugat.cat/web/festamajor

Un excel·lent viatge, gaudit per tota la delegació, i especialment per als menuts del Ball de Figuetaires que com deien a la tornada al Vendrell "ens ho hem passat pipa" !!!

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.