Activitats del Saló Comic Barcelona......

  • Per més de 800 alumnes de Primària i Secundària

  • Del 31 de març al 2 d'abril 2023

  • Pavellons 2, 5 i Plaça Univers

  • Fira Barcelona Montjuïc

2100 alumnes de 130 centres educatius participen en el concurs escolar COMIC Barcelona. I 120 docents de tot Catalunya o fan a la jornada pedagògica que enguany se centra en el còmic en català.

Comic Barcelona, un any més, treballa conjuntament amb el Departament d’Educació amb l’objectiu que el còmic entri a l’aula i sigui un recurs més per al professorat no només pel foment de la lectura sinó també com a eina pedagògica per donar suport a diferents àrees curriculars.

Enguany ja són 16 les edicions que s’hauran realitzat de la jornada pedagògica adreçada als docents que tradicionalment té lloc el primer dia de Comic Barcelona, enguany es fa una radiografia de la situació del còmic en català, Jordi Riera, historiador del còmic, i Antoni Guiral divulgador del medi i col·laborador habitual del certamen ens aportaran una visió, història del català, posteriorment serà el torn de les editorials Astiberri, Planeta Còmic, Editorial Finestres, Ooso Còmics i Norma Editorial que mostraran el mercat actual del còmic en català i finalment tindrem un parell de centres educatius que vindran a mostrar les seves experiències amb el còmic a classe.

Al matí hi ha el torn de les escoles que arriben per participar en les diferents activitats organitzades per Comic Barcelona amb la col·laboració de l’Escola de Còmic JOSO i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya. D’entre totes les activitats destaca la trobada amb més de 500 estudiants de secundària amb l’autor italià Zerocalare, un autèntic fenomen de masses al seu país i que ha fet el salt internacional al gran públic per la seva sèrie de Netflix "Cortar por la línia de puntos".

Finalment, diumenge tindrà lloc l’entrega de premis del XII Concurs Escolar Comic Barcelona que es va iniciar el mes d’octubre i en el que han participat 130 centres educatius amb més de 2.100 treballs. El concurs s’organitza conjuntament amb el Departament d’Educació i hi col·laboren l’Escola de Còmic JOSO i Sakura.

Comic Barcelona obre les portes a estudiants de primaria i secundaria

Font i Imatges: Comic Barcelona/Fira de Barcelona