MWC epicentre tecnològic mundial.....

  • Del 27 de febrer al 2 de març

  • Per expositors, panelistes i visitants

  • Conèixer l’evolució, novetats i futur

  • A Fira de Barcelona-GranVia

MWC Barcelona 2023, es l'esdeveniment de connectivitat més gran i influent del món, ha obert avui les seves portes a la Fira Gran Via de Barcelona. Amfitriat per la GSMA, el MWC Barcelona convida els representants de l'ecosistema mòbil global i les indústries adjacents a connectar-se, fer acords i conèixer el futur de la connectivitat.

Un congrés global amb més de 2.000 expositors i que fa anys que és sinònim de connectivitat, de noves oportunitats i de Barcelona, que torna a convertir Catalunya en un punt de trobada tecnològic de referència i que les empreses més innovadores no es poden perdre.

"Poseu-vos el barret d'explorador i deixeu volar la vostra imaginació amb totes les possibilitats que us esperen", va dir Mats Granryd, director general de la GSMA en la seva conferència de benvinguda. "Ja siguis un operador mòbil, una start-up, un gran generador de trànsit o un organisme del sector públic, mai hi ha hagut un moment més emocionant i gratificant per participar en aquesta indústria".

Principals raons per visitar al MWC Barcelona

El futur de la connectivitat i la tecnologia d’avantguarda
Durant el MWC es parlarà d’intel·ligència artificial i de nous dispositius mòbils però també marcaran l’agenda del congrés solucions relacionades amb el cloud, la ciberseguretat, la realitat virtual o novetats centrades en la sostenibilitat.

Reunions, contactes i connexió
Un congrés com el MWC es una oportunitat d’unir les empreses amb l’avantguarda tecnològica. Durant el MWC Open Innovation Challenge podràs reunir-te amb empreses com Astrazeneca, Agbar, Samsung, Sony o Nestlé per solucionar els seus reptes tecnològics. Reuneix-te amb grans empreses i resol els teus o seus reptes tecnològics.

El 4YFN, el trampolí de les startups
El 4YFN ja s’ha consolidat com el punt de trobada global de les empreses emergents i els inversors.

Ponències, activitats i molta tecnologia
Obre el camí cap a la transformació i el creixement de quasi tots el sectors amb necessitats de innovació tecnológiques

Ha iniciat al MWC Barcelona amb el lema "Velocity"

Experiència des del mòbil i més enllà

El MWC Barcelona 2023 acull una formació estel·lar de ponents principals que representen líders empresarials i experts d'indústries com telecomunicacions, transport, finances, serveis professionals, logística i molt més. Els ponents inclouran:
• Börje Ekholm, president i conseller delegat del grup Ericsson;
• Thierry Breton, comissari de Mercat Interior de la Comissió Europea;
• James D. Taiclet, president, president i conseller delegat de Lockheed Martin Corporation;
• Vincent Clerc, CEO Ocean and Logistics, vicepresident executiu i membre de la junta executiva, AP Moller - Maersk
• Greg Peters, co-CEO de Netflix;
• Christel Hedemann, CEO d'Orange Group;
• José María Álvarez-Pallete, conseller delegat de Telefónica

Totes les conferències del MWC Barcelona 2023 seran retransmeses en directe per Mobile World Live i disponibles sota demanda aquí . 

"Vivim temps extraordinaris, en què la tecnologia digital és la base que sustenta l'economia i la nostra societat", ha afegit José María Álvarez-Pallete, president del Consell de GSMA i president i conseller delegat de Telefónica. "Des de fa més de 30 anys. , la indústria mòbil ha estat a l'avantguarda de la innovació. Al llarg del MWC, escoltareu anuncis i veureu innovacions de classe mundial, que demostren com continuarem aquest viatge i demostrarem com un catalitzador de tecnologies immersives com el metavers i la web. 3.0 per assolir el seu potencial".

La passarel·la oberta GSMA

La GSMA ha llançat avui una nova iniciativa per a tota la indústria anomenada GSMA Open Gateway . Llançat amb el suport de 21 operadors mòbils, l'Open Gateway és un marc d'interfícies programables d'aplicacions (API) dissenyat per oferir als desenvolupadors un accés universal a les xarxes d'operadors.

El MWC Barcelona 2023 compta amb moltes demostracions possibles gràcies al nou marc. Aquests inclouen una experiència de concert immersiva d'Axiata; una 'jam session' en directe del 5G Future Forum; i un aparador immersiu de videojocs i alta definició d'Orange, Telefónica, Vodafone i Ericsson/Vonage.

Ha iniciat al MWC Barcelona

Informe clau sobre l'economia mòbil mundial 2023

La GSMA ha publicat el seu Informe anual sobre l'economia mòbil global , les conclusions clau inclouen:
• El 5G superarà el 4G el 2029 per convertir-se en la tecnologia mòbil dominant, amb l'adopció del 5G en més del 85% als principals mercats 5G el 2030.
• Les connexions 5G globals superaran els 5.000 milions a finals de la dècada, amb la indústria en camí d'arribar als 1.500 milions de connexions el 2023.
• El 5G afegirà gairebé 1 bilió de dòlars a l'economia global el 2030 i beneficiarà tots els sectors, amb els sectors de serveis (46%) i de fabricació (33%) que obtindran més valor; la contribució econòmica del sector mòbil superarà els 6 bilions de dòlars el 2030.
• La majoria dels operadors esperen que les xarxes sense fil privades representin fins a un 20% dels ingressos totals de les empreses, impulsades per les millores en les capacitats 5G.
• L'impuls del metavers continua creixent, juntament amb els avenços en l'habilitació de tecnologies com 5G, IA i wearables.

La zona de bretxa d'ús

En el MWC d'enguany, la GSMA ha llençat una zona dedicada, ubicada a la passarel·la superior bidireccional, entre CC1 i el pavelló 2, per conscienciar sobre la bretxa d'ús, un problema global poc informat que impedeix que 3.200 milions de persones a tot el món aprofitant els beneficis de l'accés als serveis digitals.

Vuit vegades la mida de la "bretxa de cobertura" (que consta d'uns 400 milions de persones), la bretxa d'ús de la banda ampla mòbil afecta l'equivalent a totes les poblacions de la Xina, l'Índia, Espanya i els EUA junts.

La zona '#UsageGap' oferirà un fort contrast amb la conferència MWC altament digital i connectada i destacarà les experiències de milers de milions a tot el món que actualment no poden relacionar-se amb el nostre món cada cop més connectat.

Mitjançant la creació d'una zona específica perquè les parts interessades s'ocupin d'aquests reptes al llarg del MWC Barcelona 2023, la GSMA anima totes les parts interessades a conèixer més sobre l'Usage Gap, per fomentar una major col·laboració arreu del món en suport de la inclusió digital, amb l'objectiu de "sortir". ningú darrere'.

MWC Barcelona: Mostrant el futur de les indústries i l'esport

La novetat del MWC Barcelona d'enguany és el nostre espai de narració immersiva Journey to the Future. La zona totalment nova, que està oberta a tots els assistents, mostrarà tot el potencial de les tecnologies disruptives en les indústries de la salut, la sostenibilitat, el comerç minorista, l'esport, la mobilitat, l'entreteniment i la robòtica. Aquest any també es el primer any que Sports Tomorrow Congress es col·loca al MWC Barcelona, després d'un acord de col·laboració entre la GSMA i el FC Barcelona.

Font i Imatges: Mobile World Congress/Press/Redacció