El Saló audiovisual més gran del món

  • A Barcelona des de 2019

  • 1.155 Expositors /mes de 58.000 visitants

  • 73 Empreses del país

  • Força participació d’empreses catalanes

  • Punt de trobada d’Empreses de tot el món

  • Dates per al 2024: 30 de gener al 2 de febrer

L'ISE, la fira audiovisual més gran del món ha tancat avui, 3 de febrer al recinte de la Fira Barcelona Gran Via. Han sigut quatre dies d'un fort moviment que superen les edicions anteriors, amb més de 58.000 visitants i 1.155 expositors, segons xifres preliminars. Hi ha participat 73 empreses del país.

El ISE 2023 tanca aquesta edició batent rècords i anuncia la seva tornarà a Barcelona en 2024, del 30 de gener al 2 de febrer. Hi ha participat 73 empreses del país.

El Clúster i les empreses catalanes presents a la Fira

El Clúster Audiovisual de Catalunya Col·labora amb l’ISE des de l’any 2019, quan la fira es va traslladar a Barcelona procedent d’Amsterdam. Des d’aquell moment, el Clúster ha actuat com a agent connector de la fira amb la indústria i les institucions catalanes.

Igual que en l’anterior edició, el Clúster Audiovisual de Catalunya a estat present a la fira en un estand propi compartit amb l’Ajuntament de Barcelona amb una experiència immersiva única creada per SONO on es podia escanejar la vostra imatge i passar a formar part dels llocs més icònics de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona.

ISE2023 i les empreses catalanes al ISE2023

Algunes empreses sòcies del Clúster han exposat experiències i solucions audiovisuals úniques, com:

Onionlab a presentat la instal·lació Xarxa, en col·laboració amb l’estudi d’arquitectura efímera Haus Of Color, que consisteix en una instal·lació de làsers que van instal·lar també a la fira Smart City. Situat al Walkway de la zona superior del pavelló 2.

Gestmusic (Banijay Iberia) ha presentat la seva pantalla virtual avantguardista, una nova experiència per a qualsevol classe d'empresa que vulgui realitzar una producció basada en entorns virtuals amb tecnologia d'alta gamma. El set aconsegueix integrar entorns virtuals en els quals dissenyar i gravar productes audiovisuals, des d'anuncis publicitaris fins a programes televisius, ficció i entreteniment.

D&B audiotechnik ha exhibit à tota una gamma de solucions de disseny i tecnologia específiques d’instal·lació. A la seva Demo Room, es convidarà als visitants a experimentar el d&b Soundscape i a conèixer en què consisteix la reproducció d’àudio basada en objectes i els seus beneficis.

Windowsight col·labora amb l’ISE presentant una exposició que reflecteix l’esperit innovador de Barcelona. Han treballat amb 30 artistes i fotògrafs de gran reconeixement internacional per a crear una experiència visual memorable. Es podia veure al Walkway que porta al pavelló 8, on hi ha el nou espai Sound Demo Rooms.

INFiLED ha tingut més de deu instal·lacions al seu estand. Presentant un estudi XR per a realitzar demostracions en temps real de solucions avançades de XR i producció virtual. A més a més, de la solució TITAN-X, pantalles transparents per a esdeveniments.

Lavinia Services presents a l'estand d'ACCIÓ i també, presentaven una instal·lació immersiva. Ofereixen tota mena de solucions integrades en totes les activitats que es desenvolupen en el sector audiovisual.

Visyon exposava un plató de pantalles LED i oferia una taula rodona per a parlar del seu nou projecte VIVIM. Situat a l'estand de Mediapro.

Empreses sòcies amb estand propi:

La CCMA ha exposat activitats relacionades amb les noves tecnologies, inclosa la nova experiència multicàmera en 360º i 3D del concert d’Eufòria i la realització en directe multicàmera 360º de Castells.

Lang Iberia és proveïdora d’equipament de vídeo. Ofereixen lloguer i venda de productes d’alta gamma i la seva instal·lació i operativa.

SONO ha presentat, juntament amb Brainstorm, la solució Edison PRO. És una innovadora aplicació de reproducció basada en plantilles que permetrà transformar qualsevol presentació o conferència en viu i online en una experiència immersiva utilitzant l’AR i entorns virtuals.

Watchity han mostrat la nova versió de la plataforma corporativa de video engagement..

ISE2023 i estand d'empreses catalanes

Empreses sòcies a l’estand del Clúster:

UNIVRSE està especialitzada en crear experiències immersives col·lectives de VR i AR, que poden ser compartides amb fins a cent usuaris.

Empreses sòcies a l’estand d’ACCIÓ:

Blit és un estudi creatiu de contingut per a marques, esdeveniments, música i art. Treballen amb grans empreses i institucions des del disseny visual fins a les experiències immersives.

Blackfish exposava el ventall de solucions que ofereixen, com: fabricació de mediaservers per a alimentar les pantalles LED dels platós de TV; millors eines per a fer mappings; un plató propi per a realitzar directes o gravacions en entorns virtuals. Es podrà veure un tour 360 de VR pel seu estudi, així com una experiència immersiva en alguns dels entorns que han creat aquest any.

Ebantic prestava els seus nous projectes en Integració de Blochchain, IA, redacció de notícies al núvol, sistemes d’intercanvi i gestió col·laborativa de notícies i programes, portals web de notícies i indústria 4.0.

Eurecat és un centre tecnològic d’R+D industrial, especialitzat en estratègies per a la innovació i el creixement econòmic de les indústries culturals i creatives.

NRD Multimedia dissenya centres de producció audiovisual amb solucions professionals obertes i escalables per a cada client.

Fonts i Imatges: ISE/ClusterAudiovisual/Fira de Barcelona