Arriba la gran Festa Major de Tarragona......

  • Santa Tecla, del 16 al 25 de setembre 2022

  • 700 anys d’història

  • Festa d’interès turístic

  • Guarniu finestres i balcons amb banderes i domassos

  • Tothom a gaudir de la festa

Santa Tecla, és una de les festes majors més emblemàtiques dels Països Catalans. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1996 i Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010 pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i declarada també Festa d’Interès Turístic pel Govern de l’Estat l’any 2002.

Una festa amb uns orígens que es remunten a ara fa set-cents anys, amb l’arribada de la relíquia de santa Tecla a la ciutat de Tarragona.

Visca Santa Tecla 2022 - Tarragona

“Per fi arriba el moment més esperat de l’any a Tarragona, aquells dies en què les tarragonines i els tarragonins ens apleguem en comunió per expressar plegats aquell sentiment de pertinença i orgull per la nostra ciutat, i en especial per la nostra gran festa, Santa Tecla. Aquella època de l’any de transició entre l’estiu i la tardor en què Tarragona és la gran protagonista.

Ens ha tocat esperar molt, massa, per poder tornar a viure la nostra Festa Major tal com hem fet sempre, però per fi ha arribat el gran moment. Enguany la farem molt grossa, ja que aquesta Santa Tecla coincideix amb l’efemèride dels set-cents anys de l’arribada de la relíquia de la santa a la nostra ciutat. Un fet que també hem d’aprofitar al màxim per projectar Tarragona com la gran ciutat que és. Santa Tecla sempre és un gran aparador, però hem de demostrar més que mai que tenim un gran talent local i que la nostra cultura i la nostra festa són excepcionals.

Santa Tecla és un dels grans exponents de la ciutat, i això és així gràcies al treball de desenes i desenes de persones que any rere any formen part de l’ADN de la festa a través dels diversos elements i balls del nostre gran Seguici Popular. Per això els vull expressar el meu agraïment més sincer, des dels components més joves fins a tota aquella gent que ja no en forma part però que hi ha deixat la pell. En els últims anys s’ha dut a terme un important procés de recuperació que ha permès que Tarragona disposi d’un dels seguicis més importants dels Països Catalans.

Les tarragonines i els tarragonins tenim una estima excepcional per aquest Seguici Popular, que enguany s’engrandeix amb la recuperació, després de més de dos-cents anys, del Ball de Titans. Un exemple de l’esforç i el treball que hi ha a la ciutat per mantenir l’ànima de tota la cultura popular tarragonina, que meravella a tothom que té l’oportunitat de gaudir-ne” paraules de Pau Ricomà, alcalde de Tarragona.

PROGRAMA-PDF

Ara, doncs, toca viure la festa, que torna amb tota la màxima esplendor.
Ara toca més que mai la cultura popular, però sobretot toca Santa Tecla !!!

Font i Imatges: Ajuntament de Tarragona

Visca Santa Tecla -Tarragona

Visca Santa Tecla -Tarragona de foc