Festa i activitats per tothom....

Ahir a la tarda es va realitzar la presentació de Santa Anna 2022, la Festa Major del Vendrell, per part dels administradors d'enguany. L'escenari va ser el càlid local, "la Fusteria", engalanat amb diversos símbols de la Cultura Popular i bon ambient.

"Peta-ho" presentació de la Festa de  Santa Anna2022

Els administradors i administradores....

Els encarregats d’organitzar la Festa Major són els cinc administradors de Santa Anna, que s’escullen anualment a través d'un Consell d'Entitats, de la Confraria d'Administradors i de sol·licituds presentades a l'Ajuntament.

Alba Domingo, Aura Gari, Jordi Pellicer, Mariona Figueras i Josep Puig, son els administradors de Santa Anna 2022 i, ens dieuen....”Organitzar la Festa Major del Vendrell, quina responsabilitat. Quan vam assumir el càrrec d’administradors de Santa Anna ens van passar infinitat de preguntes pel cap, però, sobretot, una ballava, podrem estar a l’alçada? I no només a l’alçada dels vendrellencs i vendrellenques que espereu amb il·lusió que arribi el 25 de juliol, sinó també a l’alçada de l’imaginari que ens havíem anat creant, any rere any, vivint la nostra Festa. No sabem si haurem superat les vostres expectatives, però el que sí que us podem assegurar és que aquesta Festa Major, aquesta tornada a una normalitat que anhelàvem des de fa tant de temps, l’hem muntat amb tot el nostre cor, totes les nostres ganes i tota la nostra passió, i esperem que grans, petits, joves, visitants i locals hi pugueu trobar el vostre espai i el vostre moment. Peteu-ho al carrer, peteu-ho amb qui més estimeu, peteu-ho a les cercaviles, els espectacles, les activitats, els concerts o fent esport. Peteu-ho com vulgueu, però peteu-ho fort, i aprofiteu l’oportunitat de participar en aquests instants, perquè seran irrepetibles. Moltes gràcies per confiar en nosaltres”.

"Peta-ho" presentació de la Festa Santa Anna2022

Santa Anna, Festa Major del Vendrell

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies: del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar.

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim, la festa s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí hi destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la traca.

Tots a Petar-ho!!!!!

Imatges: Capital2020/ 15-juliol-2022
Font i cartell: Administradors/es de Santa Anna/Ajuntament del Vendrell