Una bona festa major....

  • Colles de l'Arboç, el Vendrell, Tarragona, Calafell, Valls, Montblanc, Bonesvalls, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres

  • Tots plegats per tornar a una Festa Major com abans

  • Bona oportunitat per la germanor i la cultura popular

  • També per xalar de paratges, la cuina, els vins i caves

Els organitzadors de la Festa Major de Banyeres ens han ensenyat aquest diumenge passat, que fent les coses bé, tothom gaudeix de les festes de la vila, no importa si és gran o és petita, amb molt pressupost o reduït. El rellevant és que gaudeixin des dels més petits fins als més grans.

Amb Bandolers, Trabucaires i Grallers, es va despertar Banyeres, són les "matinades" que van portar per als carrers el grup de Montserrat Poch i Els Aixarts. Un bon esmorzar, va portar la Missa de Festa Major a l'Església Parroquial.

Mentre, és preparaven a la plaça de l'Om, tres colles castelleres, els Minyons de L'Arboç, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona.
Més tard, la Cercavila sortia encapçada pels Diables infantils de Banyeres, seguits amb una gran alegria del Ball de Diables Infantil de Sant Jaume dels Domenys, el Ball de Diables Infantil de Llorenç del Penedès, el Drac petit de Banyeres, la Bruixa manituda que va acariciar i molestar a grans i petits, la Cuca Fera i el capgròs del Drac, el Drac petit de Valls i el de Montblanc, els Gegants de Banyeres, Gegants de Calafell, Gegants de Bonesvalls, els Bastoners Banyerencs acompanyats dels grallers Els Aixarts, la Colla Bastonera Les Romanes i els Bastoners de Gràcia, Barcelona.

Tambors, gralles i focs fins a l'Ajuntament de Banyeres, plaça en què immediatament l'Orquestra La Principal de la Bisbal va completar-ho amb el ball de tarda fins a tocar les deu del vespre.

No hi ha dubte que un excel·lent programa de diumenge i que continuarà als diversos barris fins al 26 de juliol.

Us proposem gaudir de les imatges d'alguns d'aquests moments, nosaltres ho vàrem fer en directa.......

Imatges: Capital2020/10-juliol-2022
Programa: Ajuntament de Banyeres del Penedès